Integratieactiviteit 2B en 2,5 jarigen

Op dinsdag, 25 april trokken de tweedeklassers van 2B, samen met juf Maria en juf Ina naar het kleuterklasje van juf Liliane. In een grote tas zaten mooie kleurprenten en wel tien iPads. Op de kleurprenten stond Maya de bij te schitteren en op de iPads stond een verhaal over Beer, met tekeningen die de kinderen in de ICT-les maakten.
De kinderen en leerkrachten werden hartelijk verwelkomd door juf Liliane. Na een korte kennismaking werd er gekleurd, gedanst, geluisterd naar het verhaal op de iPad en werden enkele spelletjes gespeeld.De tweedeklassers en de kleuters konden het prima met mekaar vinden. Het samenzijn was weer veel te vlug voorbij. Een dikke knuffel en tot ziens!

Themawandeling lente en Pasen

Op vrijdagnamiddag 31 maart trokken de leerlingen van 6B en de kleuters van juf Inge van de Duizendpoot samen richting dreef voor een themawandeling rond lente en… Pasen natuurlijk. De leerlingen van het zesde leerjaar hadden vooraf voor ‘hun kleuters’ een cadeautje geknutseld en allerlei activiteitjes bedacht. Het weer zat gelukkig mee! Iedereen genoot van de wandeling en de ontluikende natuur. Terwijl een aantal leerlingen de ‘paaskippetjes’ gingen verstoppen, speelden de anderen met de kleuters ‘eitje’ leggen. De zoektocht achteraf was erg spannend! Daarna ging het verder naar de speeltuin aan de Sporthal. En wie genoten er daar het meest, denk je??? De zesdeklassers! Tot slot konden de kleuters nog een paaseitje verdienen als ze het eitje in een lepeltje veilig konden overbrengen van de speeltuin naar de poort van het sportcomplex. Dat ze allemaal extra hun best deden, kan je zien op de foto’s. De tijd vloog en al gauw moest de terugtocht worden aangevat. Het was een fijne namiddag voor de kleuters, de zesdeklassers én… hun juffen! De paasvakantie kon beginnen!